Zamknij X Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacji zapisywanych w plikach cookies używamy w celach statystycznych oraz w celu dostosowanie strony do indywidualnych potrzeb
użytkowników. Możesz zmienić ustawienia dotyczące przechowywania oraz uzyskiwania dostępu do plików "cookies" w swojej przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę
na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki.

podwawelski.pl
Aktualnie jesteśAktualnie jesteś: Strona główna Biznes Firmy Menu inspirowane kolami jesieni w krakowskiej restauracji Ziemiańska Aktualnie jesteś
1 2 3 4 5
Strona główna Biznes Firmy Menu inspirowane kolami jesieni w krakowskiej restauracji Ziemiańska
Menu inspirowane kolami jesieni w krakowskiej restauracji Ziemiańska Drukuj Email
Wpisany przez Podwawelski.pl   
wtorek, 18 listopada 2014 13:41

Za oknem dominuje feeria jesiennych barw, a na targach królują kolorowe warzywa. Zainspirowany tymi barwami Mateusz Guzik - Szef Kuchni restauracji Ziemiańska przygotował całą gamę nowych dań. Już dzisiaj w tej krakowskiej restauracji można się rozkoszować chrupkim Ciastkiem francuskim w sosie borowikowym. Szczególnie polecany jest pikantny Krem z dyni podany z prażonymi pestkami. Propozycje danie głównego to Pierś kurczaka w sosie kurkowym, serwowana z purée dyniowym i bukietem sałat oraz Polędwiczka wieprzowa w sosie winnym z kluseczkami dyniowymi oraz sałatami. A co na deser? W Ziemiańskiej przebojem okazało się Ciastko marchewkowe z cynamonem.

Zdaniem Bartłomieja Głowiaka, Managera Ziemiańskiej, w restauracji najważniejsza jest świeżość podawanych dań. Korzystając z możliwości, jakie daje nam jesień, proponujemy pyszne i urozmaicone potrawy, w których główną rolę odgrywają produkty kojarzące się bezpośrednio z porą roku. Główną rolę odgrywają soczyście pomarańczowe dynie, wyraziste w smaku grzyby i aromatycznie rozgrzewające przyprawy jak cynamon czy imbir. Wkładka jesienna rozpoczyna cykl sezonowych propozycji, stanowiących urozmaicenie standardowej oferty.

Zależy nam na tym, aby goście w naszej restauracji spędzali czas w wyjątkowy sposób – zaznacza Agnieszka Kopecka, PR Manager restauracji. Osoby odwiedzające Ziemiańską już rozsmakowały się w jesiennej propozycji, największym powodzeniem cieszy się kremowa zupa z dyni oraz pierś kurczaka w sosie kurkowym. Co nas cieszy najbardziej, goście odwiedzający Ziemiańską docenili zarówno różnorodność naszego menu, jak i jego uniwersalność. Już dzisiaj zwracają uwagę, że nasze dania stanowią doskonałe tło dla spotkań rodzinnych i biznesowych.

Restauracja Ziemiańska jest czynna codziennie od 10.00 do 22.00, w weekendy do 23.00.

ul. Izaaka 7, Kraków,
tel. 12 341 44 92, e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 
Reklama

Sonda

Gdzie w "ósemce" chciałbyś zamieszkać?