Zamknij X Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacji zapisywanych w plikach cookies używamy w celach statystycznych oraz w celu dostosowanie strony do indywidualnych potrzeb
użytkowników. Możesz zmienić ustawienia dotyczące przechowywania oraz uzyskiwania dostępu do plików "cookies" w swojej przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę
na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki.

podwawelski.pl
Aktualnie jesteśAktualnie jesteś: Strona główna Biznes Firmy FOODSTOCK ZUPA – 29 MARCA W KLUBIE FABRYKA NA ZABŁOCIU Aktualnie jesteś
1 2 3 4 5
Strona główna Biznes Firmy FOODSTOCK ZUPA – 29 MARCA W KLUBIE FABRYKA NA ZABŁOCIU
FOODSTOCK ZUPA – 29 MARCA W KLUBIE FABRYKA NA ZABŁOCIU Drukuj Email
Wpisany przez Podwawelski.pl   
środa, 25 marca 2015 13:27

W marcu znów powitamy ulubiony, alternatywny festiwal kulinarny Foodstock. Jak już wiemy, każda edycja ma swoją formułę i charakter, więc i tym razem pojawiła się bardzo ciekawa konwencja. Organizatorzy festiwalu postanowili oddać hołd ZUPIE. Wiemy nie od dziś, że Polacy kochają zupy, kuchnia polska jest oparta na wszelakiej maści wywarach i zupach, każdy z nas wychował się na misce domowego rosołu  z makaronem czy ogórkowej. Mogło zabraknąć owoców, mogło nie być kotleta czy słodyczy, ale zupa zawsze była na naszych stołach. Nie wiemy jak nasze Mamy to robiły trzydzieści lat temu, w sklepach pustki (wódka i ocet), ale na obiad talerz zupy zawsze był. W obecnych czasach, kiedy jest dostęp absolutnie do wszystkiego, pojawiły się tysiące odsłon "zupiastych" dań - są zupy na wywarach, zupy kremy, zupy typu cappuccino, zupy śniadaniowe i tak zwane „pokładziki” pod dłuższe noce. Wyobraźmy sobie na przykład wesele bez zupy? Nie da rady. Zupa to Królowa polskiej kuchni i czas poznać jej znane i nieznane odsłony. Podczas trwania festiwalu będziecie mieli okazje skosztować nie tylko polskich zup, ale również ich alternatywne i orientalne wersje. Lokali będzie jak zwykle ograniczona ilość – organizatorzy bardzo dbają, aby klimat festiwalu był bardzo rodzinny, wręcz intymny, nie masowy.
Każdy Wystawca przygotuje przynajmniej jedną zupę, które będzie brała udział w głosowaniu na przysmak edycji. Oczywiście reszta oferty jest dowolna i możemy się spodziewać wszystkich rodzajów dań: od przekąsek, przez dania główne do obłędnych deserów. Rodzinną atmosferę buduje niewątpliwie ogromny stół, przy którym można spożyć swoje danie i pokonwersować z sąsiadem. Możemy się tylko domyśleć jaki jest główny temat tych rozmów. Dodatkowo organizowane są warsztaty dla dzieci: tym razem oprócz zwyczajowych warsztatów kreatywnych „Papierowa wiosna” prowadzonych przez Krainę Smyka, jeden z naszych wystawców, restauracja Kaze, zorganizuje dla dzieci warsztaty sushi. Szczegóły na stronie eventu. Nie zabraknie dobrej muzyki oraz ogródków na zewnątrz. Festiwal jest też przyjazny zwierzętom, jednak z zachowaniem maksymalnego bezpieczeństwa (smycz i kaganiec).
Tym razem konkurs na przysmak edycji jest szczególnie istotny. Zwycięzca wygrywa bardzo atrakcyjną nagrodę, którą wykona firma Love for Food (http://www.loveforfood.pl/). Nagroda to sesja zdjęciowa 6 dań w restauracji która wygra wraz z profesjonalnym doradztwem stylizacji potraw. Nagrodę można wykorzystać do końca maja 2015.Jest o co walczyć!
Foodstock 29.03.2015, godz. 12:00-18:30, wstęp wolny, porcje za 5 zł (wyjątki – 10 zł), muzyka na żywo, warsztaty dla dzieci. Festiwal organizowany jest przez agencję Broken Music.


Potwierdzona lista Wystawców:
The Dorsz British Fish & Chips
Zlatá Ulička
Book me a cookie
Szynk
Etnika
Słodkie Vege
Red Beef Burger
Kaze
Lunch Bar Presto
Sweet Chilli - Slow Food Gyros
Świnka
Smarowidła
Pstrąg Ojcowski
Green Win vegetarian & vegan food
umami
TIO MALO w Zlewie
Bar Atom
Ganesh
Fabryka Smaku
Andrus Food Truck
Flamino’s Tortillas
Makiato










 
Reklama

Sonda

Gdzie w "ósemce" chciałbyś zamieszkać?